Лезгистанда авай вахар

Лезгистанда авай вахар. .
Мулдин цуьквериз я ухшар.
Бахтлу хьурай гьарма куьн сад. .
Куьн акунал язва рик1 шад

Лезгистандин дагъдин чуьллер,
Бустанарни,  бул я бегьер.
Авадан я, акваз рушар,
Игитар чи галаз къушар.

Куь гьар садан рик1ин мурад,
Акъатрай куь кьилиз фад - фад. 
Шад хабарар хьурай вахар,
Аялар квез к1вале рахар.

Лезгистандин гуьрчек вахар,
Квадармийир абур рахар.   
Кьилел хьуй куь ракъар, варцар,
Рик1е тахьуй ч1улав цацар.

Ргазва зи чандин хамар,
Акваз душманарни, азар. 
Адетарни ва ч1ал ширин,
Виневал бес тушни кьилин.

Къуй куь гьардан рик1ин къене,
Хьурай ашкъи - кьилни вине.
Акурла чи лезги рушар,
Нур гуз къвазрай цавун къашар.


Рецензии