Дiвчина-зоря

     Пісня

Там, де стежка пролягла,
Я тебе зустрів,
Ти повз мене пропливла
Біля яворів.
І чого тікаєш ти,
Лугом до води?
Я тебе благаю: -
Зачекай, зажди.

В тебе очі голубі,
Русая коса,
Ти чарівна і в журбі,
Ти землі краса.
Сядем під калиною,
Я тебе прошу,
Твою косу русую
Я там розчешу.

Плаття легке, наче дим,
А коса - змія,
Чом же ти пішла з другим,
Ягідко моя?
Травами-покосами
Перейшла лиман,
Золотими росами
Падає туман.

Заблукала стежечка,
Не шумлять гаї,
Не дзвенять джерельця,
Змовкли солов'ї.
Та не завмирає
Пісенька моя,
Бо в душі палає
Дівчина-Зоря.

    14.11.2016р. 07:57.


Рецензии