Найузорная барва

Найузорная барва
Пяшчотна скажала з красак ландыша неба
І шэра-фіялетавыя пёры аблокаў.
Галіны - валасы плакучых верб
Нетаропка срэбравалі прастору вечара
Сваімі традыцыйнымі рухамі.
Казка начы кралася
Першымі светлякамі зорачак,
Лёгкім водарным павевам -
Трапяткая сумесь пахаў
Кароткачасовых дажджоў,
Першай ссохлай лістоты,
Шчэ дыяментавага бляску травы,
Успаміну аб табе -
Кветкі, вытанчаныя ірысы.
Маўчу бясконцай жалобай -
Абмякла, знікла ў страху,
Плыні чужых рук і вуснаў
Мая салодкая любоў.
Падмарожаная невядомасць -
Гэтак далёка, гэтак недаравальна далёка
Адвечнае маўчанне і звон лопнутых надзей -
Келіхаў з ап'яняючым пітвом.


© Дмитрий Балабанов
© Виктор Шатило


Рецензии