Значення

Знаєте, чи має значення
Які вірші пишу і що читаю.
Як розмовляю я чи телебачення?
Як вільний час я свій займаю.

І маю вибір, маю право,
Як свої думки виражати.
Чи прославлять тебе, державо.
Чи собі друзів обирати.

Ти розвивайся щедра і прекрасна
Бо ми вважаємо важливим,
Ти ж бо багата й вічно дівчина незгасна
З високим голоском тужливим.

Ми всі об'єднані єдиним дивом.
І зветься мовою воно.
Таким міцним і справді сильним впливом.
Яке з народження усім дано.

Ти так невтомно ринула в атаки,
Краху ж не зазнавши в неволі.
І гучно гриміли гармати,
Упавши собі мимоволі.

Як заборонили — не зникла.
Але йшли роки за роками.
Прихована існувала,
Навіть з гострими язиками.

Її велич весь світ здивувала.
Україна і мова наша
Неповторністю душу обіймала.
І з гордістю скажем: "Найкраща".

А Україна буде жити!
Ми мусимо допомагати,
І будемо їй служити
Щоб кращою в світі стати.

Знаєте, чи має значення.
Про що й навіщо є цей вірш.
Бо вірю я, що буде в нас побачення,
Бо вірю я, що ти мені повіриш.


Рецензии