Прийшла осiнь

Сонце світить та не гріє,
Прийшла осінь, холоднеча,
Тож про літо кожен мріє,
Особливо вся малеча.

Було тепло, сонце гріло,
Щебетали птиці зрання,
Все навколо зеленіло
І було так до смеркання.

А із вечора по небу
Місяченько плив повільно,
Так виконував потребу
Світить блідо і надійно.

Всі чекали урожаю
У садочках та у полі,
Признавались – я кохаю,
Своїй дякуючи долі.

Ох, ти доленька людськая,
Не тікай із холодами,
Чи стара, чи молодая
Просим – будь завжди із нами.

Ти не слухай ворiженьків,
Бо вони ординці злості,
Вони мучаться давненько,
Душі їхні ж у корості.
01.11.16.


Рецензии