не встигло тiло охолонути солдата
Як до Америки вже органи летять –
Супрун* подбала про людей у Штатах,
На українців жінці просто чхать.
Як срібні зорі покотились сльози,
Річками ллється українська кров…
Розплетені у України коси,
Та надихає до життя любов.
Повстань з колін, красуне Україно!
Не дай Америці зламать кісток!
Бо тіло і душа твої вродливі,
Як квітка з ніжним цвітом пелюсток.
І ті пісні, що плинуть із Росії,
Ти розумом до серця пригорни,
Немає в світі кращої надії,
Ніж та, що будуть разом дві сестри.
…
Ой, Уляно, запалю я свічки,
Щоб зникали лиходії, як ти!
Бо насіння, що гниле та пусте,
Бур’янами, де б не сіяв, зросте.
Київ
* - Уляна Супрун - в.о. міністра охорони здоров'я України,
професійний лікар, громадський діяч, засновник громадської
організації «Захист Патріотів». Народилася у Детройті, США.
Тут вона зростала, ходила до української церкви, змалку була
у Пласті. Згодом здобула фах лікаря-радіолога, жила та
працювала у США. Восени 2013 року разом із чоловіком
Марком вирішили переїхати до України. Відтак 29 листопада
2013 року під час революції була в Києві на Майдані. Уляна
працювала у медичній службі, згодом очолила гуманітарні ініціативи
Світового Конґресу Українців та заснувала громадську організацію
«Захист Патріотів». 27 липня 2016 року Уряд призначив
Уляну Супрун тимчасово виконуючим обов'язки
Міністра охорони здоров'я
Свидетельство о публикации №116110111541