А. Шурпин. Стыхii

Твой час, уладарная стыхія!
Тваёй урачыстасці, прамоў!
Пад рокат, водгукі глухія
Хай уваскрэсне сонм багоў!

Двубачным, прывідам тумановым,
Народжаным пырскамі барацьбы,
Спяшай штурхнуць, п'яні галовы,
Усім, хто моўчкі, спіць, сляпы.

Дыханнем віхру, воя жарсцю,
Бяздушнай ярасцю вятроў
Пакліч, Стыхія, у казку шчасця,
Краіну, спраўдзіўшыхся сноў!



© Анатолий Шурпин
© Виктор Шатило


Рецензии