Калыханка
Нiбы лiхтарыкi – зор аганькi.
Спi, мой анёл, закрывай вачаняткi,
Сплюшчы блакiтныя вочкi сваi.
Срэбраны месяц на небе дзiвосным
Будзе ахо;ваць цудо;ныя сны,
У кошык свой будзе збiраць ;се турботы,
Казкi расказваць будзе сваi.
З маладзiком мы на воблаке белым
Ляжам ; пярыну, крыху адпачыць.
Потым, пакрочым ; нязведанным небе,
Ноч напралёт будзем зоркi лiчыць.
Спi, мой анёл, хай цябе не турбуе
;сё, што былое за сённяшнi дзень.
Ранiцай, Сонцам тваiм, абуджу я
Сонечны лучык на шчочке тваей.
Валяе; Станiсла;
ВА РБ
26 кастрычнiка 2016
Свидетельство о публикации №116102601152