Кьулан Ст1алрин школадиз

    Кьулан Ст1алрин школадин 100 йис тамам хьуниз
Лезгистандин тепеяр кьур Ст1алар,                Пуд куркур хьиз рап1-рап1 гузвай къелеяр.                Илимдин багъ илигнавай кьегьалар,                Сагърай   виш сан тарих хуьзвай невеяр.

Иесияр алпан, араб хат1арин,                Аджам,урус бине хьайи гъезелрин.                Багъ-бустандин  сагьибар тир зат1арин,                Ватан  я куь игитринни гуьзелрин.

Гьар са патахъ хиялар хьиз шегьреяр,                Бул булахар зем-земдин яд авахьиз.                Мерд инсанри тазва чпин легьзеяр,                Девирдин чин гуьрчегариз алахъиз.

Инсанар я зегьмет, илим к1анибур,                Хуьре-к1вале къайдаярни гахълубур,                Шад рик1ерин хиялар я къенибур,                Ислягь дуьнья, гележегни бахтлубур.
               


Рецензии