Жовтень

Виймає жовтень сірники –      
і все охоплює пожежа.
Змітають листя двірники,             
яке лиш осені належить.   
   
Сквер тягне дим через мундштук,
повітря матово-оскліле.
І квіти просяться до рук,               
гарячо-жовті, запізнілі.
         
А ти не розумієш сам,
як час торкається до точки,
де відпускають небеса
тремкий листочок за листочком

в політ, не скований нічим,
за обрій маревного світу...
Де у холодну далечінь
уже зима не пустить літа.


Рецензии