Море

У мої сни приходить часто море.
Розказує мені свої казки
І пахне завжди наче свіжий подих,
Що так чекають ранком восени.

Буває море лагідне і ніжне,
Тоді і колір має голубий.
Співає, наче всі небесні крила
Відали янголи йому на спів.

А може бути зовсім темне.
То свариться на мене за журбу
І кличе в гості. Їхати вже треба
До сонця, що кохає глибину.

Бо море є найкращі ліки
Від дивних та тяжких хвороб душі.
І де б не був ти – ти почуєш співи:
То хвилі кличуть до морських глибин.

І ти прийдеш. Не зможеш жити
Без того запаху солоної пітьми,
Без шуму хвиль, які співають вічність,
А ти лише краплина у воді.


Рецензии