Почему так?!

      на украинском языке

Вже чверть віку незалежність,
Але чому це по світам
Свою шукають приналежність
Мої брати: то тут, то там ?

Чому це Криму вже немає,
Чому Донбас горить в вогні,
Чому мій брат там помирає,
Чому війна, скажіть мені ?

Чому народ лише страдає,
Той, що при владі, на коні,
Краще життя нам обіцяє,
А ми шукаєм на чужині ?

Скільки "Чому ?" буде лунати,
Поки нажреться "кнопкодав",
Може не слід і вибирати,
Кому ти голос свій віддав ?

Чому квітуча Україна
Так вмить пов'яла,
І стала зовсім не єдина,
Чому не та, що процвітала ?

Так болісно, душа страждає:
Я чую крики звідтілля,
Що України вже немає-
Розпродана її земля...

Можливо так воно і буде,
Якщо ми з вами доживем:
"Я патріот !"- б'ємося в груди,
А рідну землю продаєм !..


Рецензии