К1ван хиялар
(Шикил)
Йиз кIван хиялар му дюн'яйъ уршрудар дар.
Му дюн'яйихьан ттюргъюз хьидар йиз кIван гьии ва рягьти хиялар, жилиин гьарсар
касди ав кIурудар.
Халкьарин арайиъ масанвал хьуб, думу дурарихьна йиз ляхнариинди гъабхуб ва улихь
гьучIвну дидкан ктибтуб - магьа йиз буржарикан сабпиб.
Сарихьанра хьибдар му кIулиз адабгъуз, мегьел иблис азадди имбукьан гагьди.
Адмийирихьан хьибдар иблис сикин апIуз.
Думу чIюбкьиди Агъайи дидин вахт гъафиган, ва йиз кIван хиялар хьиди улукьну:
"Ухди, ухди хъана хъуркь, Агъа, жил'инна!" кIури, вари юкIв
абцIну аман-миннат апIури ккарагруган.
Шлин адаричв гьамцдар хиялар гъянаъ: сар-сарихьна чве-чвччвухьна ва
чи-ч'ччухьнаси хьуз?
Шлиз ккундарчвуз шадвал ва гешт хъапIуз масанвалиин али?
Йипай гьеле, шлин кIваъ а чIуру хиял?
Инсандиз дициб хьуб мумкин дар - иблис ву инсандиъ чIуруб тIапIрайиб.
"Узу инсан вуза, тина апIурза чIуруб; эй, Адаш, Уву узуз гьамдиз кюмек апIин!"
йип, яв кIваъ айи хиялар арайиз удучIвуз аьршариъ айи ихь Агъа
Исайиз, суд апIруган Дугъу вари халкьарин увуз нач даршлуганси
Дугъан улихь дийигъуз.
Уву бадали кIван бушлугъариъ яв, масанвалин хиял тIапI – му дюн'яйиинра
хьибдарвуз нач.
Аллагьисайи кIуру гафнахъна гъач.
Гъач, гьаму ляхнихьна жарарин гъянра хъапI!
Свидетельство о публикации №116100805282