Гъахи гъул
(Шикил)
Йиз гъахи гъул Сахарайиъ айиз - Антарктидайиъ ва Австралияйиъ.
Исайин терефкрар айишв йиз гъахи гъул вуйиз.
Хъа дицир дюн'яйиъ наан адар?
Дици вуйиган, дюн'я гъахи гъул вуйиз, инсанарин арайиъ гьарган артухътIан-артухъ
шлу масанвал айи.
Йиз гъахи гъул, уву вува узу гъахир ва узуз уву йибхь багъри дилибгди зина
гъуллугъариз.
Гиран даршлуси ккубччврава дурариз, гъуллугъ тамам апIурич кIури миж кивну,
гьякьвал гъирагъдихъ гъибтну.
Гьякимариз кбалгру гафар кIурава.
КIурушра дугъкан вуйибси гафар, уву дугъан шак дяргъруси кIурава, аьжузарик
кялхъри.
КIваъ гъам-дерд убхьури ашра зина адахьуз гъитрадарва.
Хъа маш крабчIури дебккрава, увуз даккунди вушра.
Уву яв гьаддиинди гъянра гьаци вуйиси улупурава.
КучIлар мугъу мугъаз апIурачва.
Сари-сар тIублан илтIикIурачва.
Хъасин, гъирагъдиз гьудучIвган му ив'ин аьлхъюра: "хуб алдатмиш гъапIза" кIури.
Хъа уву яв кIваан дугъ'ин аьлхъюрава: "хуб алдатмиш гъапIза" кIури.
Хабар адарчвуз чиб-чпин юкIварикан.
Сари язухъ дизигну гьюрмат апIура.
Гъюрмат гъапIури: "хуб чв'ин гъяаьлхъза!" кIура.
Жвуван кIвахь гьатмунуринра ттеври шулу.
Гизафси чIуру терефнахъинди хиялар хъаъри.
Магьа гьамци шулин хай: жвуван кIвахь гьатмунуб ттеври му ихь деври; жвуван
уьлчмейиинди жарарин гъян йибцури ва гьадму уьлчмейиз гъилигу кьимат
диври!
Эй гъахи гъул, узу гъул зигруси гъит увухъ, яв гъул уршвлиинна гатIабхьуз дарза
бизар аьршарин Адашдин улихь.
Дугъу увхъанди Чан жан гъурбан гъапIну, хъа - узу?.. – къиямат Йигъан суд
АпIруриз аьгъя.
КIваинди гъибтай Дугъан улихь учву дийигъруб!
Гъахи гъул, увхъанди жаваб яв апIру тIулари тувди, пидарвуз фукIара даруб.
Свидетельство о публикации №116100810283