ГЪЯД
(Шикил)
Илив, Адаш, гъяд уву, узхьан ктучIвуз даршлу йиз тIуларилан.
Яв улихь дийигъназа такабурди, дидлан улдучIвурайир, фурс кади.
Йиз рюгьназ ккундар дурар йиз жандихъди хъади.
Хъа гьапIза, йиз гъян гагь жандиз, гагь рюгьназ шула ицци.
Яв гъяд, Адаш, кбалгидийзуз кюмекниинди Яв, йиз удудукьрайи гунагькар жандиз
ккундаршра.
ГьудрукIру тямягьяр мидин адрацIрудар вуйиз сабан, улариз му алчагъ дюн'я
рябкъруган хъарццрубси дар.
Я Адаш, Увуз ккарагураза, апIин узуз кюмек: илив узуз гъяд ухди Увухьна марцциди
рукьруси.
Аьйиб илчIибхура, аьрбатанвалар кучIври, иблис ичIибгури, ккундарзуз Яв Рюгьнан
тики йиз жандиъ айир инжиг апIури.
АпIури шулушра гьелелиг фурсар Яв улихь, хиял шулиз, узу жарариз апIурашул кIури
дурар, жвувкантина хъял гъюруси, адмийир хьуз гъаних - йиз гъянан
мурад саспиган гьациб шула малкамут.
Кабулди дарзуз узкан ктучIвурайи тIулар мешребсуз, йиз Агъа кIваълан гьархруган
арайиз гъюрудар гьяракатниинди.
Кьан дархьуз Яв Паччагьлугъдизди, Адаш, дишла учIвруси, Яв масанвалин пайнакан йиз
кIвахьан Увухьна гъяд иливуз узухьди ял апIуз гъит, я ич аьршарин Адаш!
Свидетельство о публикации №116100708857