Эллериз дих

ЭЛЛЕРИЗ ДИХ

Аьхириз, аждагьйир - ханар ппаччгьар гьудучIвну.
Зиянкарди кур пашман гъапIну инсаният.
Ислягьвал ва акв азадвалин ашкар гъабхьну,
Ширинвал улупури - гьари чан кIван ният.

Я аьзабар, я терзер хури имдархьузки
Дараскьарвалин ликIаъ ихь гъурулуш ипуз.
Дургну гъушу аьсрар кьяляхъ гъюрашул белки
Инсаниятдик хъана учIвру тIамгъа кипуз.

Эй, Мурсалхандин бирган рюгь, дурумлу вуна
ГучI шлу гьавайи мяхъ ич бедендик кивуз?
Шликна вуш гъачIи йигъар чIиви хьидар пнуна
Сикинсуз гъалабалугъ ич арайигъ гъипуз?

Гьей, гьей рюгьяр,чIюбкьнайи фагьумдин диллигар.
Учу Шлин ватанагьлийир вуш аьгъдарвузки!
Ажабгъуз хьибдарвухьан марцци штун лигим гар.
ЧIубхурадува гьаз, лап ассар гъабхьунвузки!

ГукIнишин хьивдарчук, эллериз гьарай вуйич
Динди дявди ихь хал - дюн'я терг дарапIбаз.
Гъалабалугъ качук, Аьвгьялатди киврайич,
Буржи тамам дапIну, наслариз хядар кархьбаз.


Рецензии