Первой учительнице укр

   Я й досі пам'ятаю світлий день,
  Коли у перше ми взяли портфелі.
  І ви,кохана вчителько моя,
  Ввели нас в школу-мудрості оселю.

  Чомусь здававсь великим перший клас,
 Високі парти і стільці здорові.
 А на стіні висіли , на дошці,
 Малі малюнки наші,кольорові.

  То були мрії,а ваші-думки.
 Ваші безсонні ночі і тривоги,
 Як вивести маленьких пташенят
 Широкої,та мудрої дороги.

  На ниві знань схилились колоски...
 І стиглі зерна мудрості-до долу,
 Зсипаються на наших вже малят
 Щоб з кожним разом  проростати знову.

   Ви вже старенька ,але молода.
 У моїй пам'яті ніколи не забудешся.
 Кохана вчителько-найпершая моя...
 Ви сива пташка-на зорі моєї юності.


Рецензии