Гьюжат - дургъунагъ

ГЬЮЖАТ - ДУРГЪУНАГЪ

КьастIан
Гъулан
Габан
Йисан
Кьюбан Къурбан
Гъахьиган,
гъуншди
гъваълан
"Гъюкъ-да"
ГъапIу.
-Жямаьтар,
Му йиз
Гафар
Гьавайидар
Гъи дар.
Гъурбнан
Сабан
Сви кIван
Гъван
Гъюдал
Гъабхьундар,
Йисан
Кьюбан
Габан
Дугъкан
Ктауз!
Гьажиган,
Ичккийин
Юлдшикан
Шубубансан
Маларин
Габан
Ццийин
Йисан
Дархьбиин
Наънан
Хъугъвал
ГъубзуркIан?
Учвкан
Узхьан
КIваантIан
ТIалаб ккун
АпIуз
Шулзухьан:
Дугъан
Ерина
Узу хъитуб.
Гъуншдин
Аьрзар
КуркIган,
Гъурбан
Имбубсан
Гъизгъин
Гъаши:
-Жям'аьтдиз
Му йиз
Хасият
Аьгъя.
Шливушра
"Гъя-гъя"
ГъапIну
КIури
Бала
Хъубкьруб
Даруб
Учуз
Ужуйи
Аьгъячуз.
Гьаддиз
Арайиз
Дуфнайи
Яв гьаваи
Гафариз
Гьич сариз
Кьимат
Тувуз
Кьисмат
Тувнадар!
Гьаци
Вуйиган,
Баркаллагь
Раббийиз,
Гъийин
Йигълан
Гьаргандиз!
Маларин
Габан
Узкан
Швнубан
Шулушра,
УзузтIан
Тялукь дар.
Эгер
Уву
Хъитиш,
Йиз, йиз
Малар
Гъядаурза
Ва, ва
Увуз
Рубкьру
Дуллугънакан
Йирхьубпи
Пай, пай
Дубгрив.
-Уву
Яв малар
Гъядаиш,
Узу
Гьарсаб
Малин
КIулихъ
Сабсан
Манат
Артухъди
Бисурза.
Мушвахь
Гъуландаригъ
Бурбрар
АпIрудар
Гизафдар
Арайиз
УдучIву:
-Шубуб
Кьилзира
Кади ву.
-Я кас,
Манат
Артухъ
Гьадмукьан
Дар, дар!!!
Хъа лигай,
Гъурбну
Чандар
Гъядаиш,
Дугъаз
Фукьан
Зарал
Шулаш!
КьастIан
Хъиту
Пиянис-
ккитIан,
ЙирхьцIур
Хюндин
Эйвал
АпIуз
Даршлур,
Хъана
Гьаму
Кас ужу
ву, ву!!!
Ккаарцу
Кьабидари
Имбудар.
Магьа
Йикьрар
Гьаци
Гъахьи.
Узузра,
Урхура-
йидар,
Учвюгъ
Гьюжат
Гъипуз
Ккундузуз:
Гъурбнан
Малар
Гъядаъну
Гъуншдиз
Дуллугъ
Кам, кам,
Даршсан
Артухъ
Гъабхьнуш
Гьял, гьял,
АпIинай.
29 08 88


Рецензии