Гарэза

                Срэбра ды злата
                Раптам зазвінела -
                То мара багата
                Да шчасліўцаў прыляцела.
                Паўцякалі цені
                Ды цёмнай ноччу -
                То яе апярэнне
                Асляпіла чорны вочы.
                Зялёны вочы няўдачы,
                Чорны вочы бяды,
                Шэры вочы пракляцця,
                Сляпыя вочы нуды.
                Не буду рваць пяра
                У гэнай птушкі
                Ні з крыла,ні з хваста,
                Бо лёс маю Папялушкі.
                А каб хоць адно пяро,
                То лёгенька паэту
                Складаць вершы было б,
                Лавіць рыфму гэту.
                У мастака руках
                Яно пэндзлем бы стала,
                Каб карціна ў вяках
                Шэдэўрам расцвітала.
                Эге,птушка-казка,
                Не хочаш прылятаць,
                Бо цяжкі твой абавязак:
                Людзей марай чараваць.
                А яна,наіўная,
                Грэе сэрца і грудзі,
                І пад песні салаўіныя
                Адчайна мараць людзі,
                Каб падняцца на крыло,
                Пазнаць шчасце палёту,
                Каб аж дух заняло,
                І каб згінулі згрызоты.
                А потым прызямліцца
                Мякка так у кветках,
                Вады празрыстай напіцца,
                Прачытаць санеты.
                Ды не знойдзецца ў блакіце
                Ні чаромхі,ні бэзу,
                Хоць галінку вазьміце,
                Птушкі вы,гарэзы.
                Нешта звініць у адказ -
                Не разумею яе маўлення,
                Ды раз не прыходзіцца на раз -
                Будзе і мне збавенне!

               
            
      


Рецензии