Израиль
Желая увидеть Тебя,
ничего не видел.
Желая прийти к Тебе,
бывало, никуда не ходил.
Лети, человек, лети туда,
куда хочешь попасть мысленно.
Проснись, Шалом, проснись, вот оно:
на родимую землю вступил.
Исраэль, мой милый, Исраэль,
неужели я в Тебе нахожусь!
Исраэль, моё дыхание и воздух,
неужели моя нога на Тебя ступила!
Сегодня что видят мои глаза –
Вифлеем, Назарет, Иерусалим!
Не верю! Не обманываю:
Иордан, Кинерет, Мёртвое море.
О Исраэль, О Иисус – любимые,
вы же являетесь моим Табасараном!
О Тебе писать слова каждый год
обязан, о Родина всех.
Моих предков шатёр,
всей Вселенной маленькая земля!
Совесть всего человечества,
дом Господа, где Ты был?!
ИЗРАИЛ
Уву рябкъюз ккунди
Шуйза фук1а дярябкъди.
Увухьна гъюз ккунди
Шуйза наанк1а дурушди.
Т1ирх, инсан, т1ирх дина
Фагьмиъ т1ирхурийир.
Хъирг, Шалом, хъирг, магьа,
Багъри жилиина дуфнайир.
Израил, йиз ккуни, Израил,
Неинки узу Увуъ айин!
Израил, йиз нефес ва ил,
Неинки йиз лик Ув’ин алин!
Гъи фу рябкъюра йиз улариз:
Бетлехем, Нацерет, Иерушалаим!
Хъугърадарза! Куч1ал дариз:
Ярден, Киренет, Кьилзи гьюл!
Я Израил, Я Иешуа – йиз масан
Уву вуваки йиз Табасаран!
Увкан дик1уз гафар йисан
Буржлу вуза вардин ВАТАН!
Йиз абйир-бабарин мискин
Дюньяйин биц1и дюнья!
Абур вари инсаниятдин
Заан Раббийин хал, наан айва?!
Свидетельство о публикации №116092408621