Лина Костенко. Сверкает ночь жемчужиной Растрелли

                ***
Сверкает ночь жемчужиной Растрелли.
С горы сбегает Боричев узвоз.
И соловьи, как птичьи менестрели,
всю ночь доводят яблони до слёз.
Цветёт весна садами молодыми,
шумят ветра, гостям хмельным под стать.
В таком цветенье буйном, князь Владимир,
тебе не тяжко каменным стоять?

                ***
Блискоче ніч перлиною Растреллі.
З гори збігає Боричів узвіз.
І солов"ї, пташині менестрелі,
всю ніч доводять яблуні до сліз.
Цвіте весна садами молодими,
шумлять вітри, як гості з іменин.
В таке цвітіння, князю Володимире,
тобі не важко бути кам"яним?


Рецензии