Вiктар Шацiла. Вiльня

Галубы. Палац. Фантан без вільгі.
Пад нагамі брук... ды не стары.
Вадаграй зайграе, - росы ўгары!
Срэбны пыл. Памкнецца. У напрамку Вільні.
Скрасавала тут сардэчнасці пара?
Ці збуяла памяць у адначассе?
Ціш. Мкне. На прыступках. На Парнасе.
Фарбы... Пэндзаль: дыхае. Казка ля двара!


Рецензии