Це справжня осiнь

Ще сонечко й досі
Промінцями гріє,
Та справжняя осінь,
Вже дощиком сіє!

Щоб білі грибочки
Й опеньки зростали.
Щоб жовті листочки
З дерев опадали.

Щоб трави косились,
Врожаї збирались,
Щоб дзвони дзвонили
До шкіл всіх зкликали!

Щоб птахи, хутенько,
На схід відлетіли.
Щоб білки горішків
Собі насушили!

Про все це клопочеться
Справная осінь...
Бо мало, вже, часу -
Зима на порозі!


Рецензии