Яр хтана
Гьикьван вахт тир хьанвай гъарик1,
Яр хтана, рагъ хтана!
Руьгь ргазва яван хьанвай,
Мез рахазва тапан хьанвай,
Ашкъи кьакьан дагъ хтана,
Яр хтана, рагъ хтана!
Зулун пешер къизил - къизил,
Зурзаз кифер кьезил - кьезил,
Яр хтана, рагъ хтана!
Рик1ин къене ашкъид гелер,
Ахъайна захъ вичин гъилер,
Нямет ац1ай багъ хтана,
Яр хтана, рагъ хтана!
Гелериз кьий нахиш - нахиш,
Т1ебиатди ийиз алхиш,
Яр хтана, рагъ хтана!
Вилер хъуьрез милиз - милиз,
Заз килигиз гагь наз ийиз,
Къизилгуьлдин тагъ хтана,
Яр хтана, рагъ хтана!
Бес я, гуьгьуьл, ч1угвай гъамар,
Сагь хъжеда канвай хамар,
Яр хтана, рагъ хтана!
Илгьамд пери дерин - дерин,
Шагьвар галаз серин - серин,
Шаддиз макьам ягъ, хтана,
Яр хтана, рагъ хтана!
Свидетельство о публикации №116090609558