Иуевщина светлая мая
Перайшоў Літоўскую границу
А за ёй сіяе неба край
Бачу там вясковую капліцу
Вельмі там цудоўна быццам рай
З ног сваіх скідаю чаравікі
Крочу басяком я па траве
Ціха выцякае з лесу Гаўя
Сінім небам сонейка плыве
Лашчыцца трава да басых ног
Як даўно не бачыў родну вёску
Тут я ад кахання занямог
Пакахаў Данусеньку-бярозку
Той дзяўчынкай я быў пакаханы
Тут каханне тых далёкіх дзён
Дзе і як жыве мая бярозка
За якой я бегаў наўздагон
Прыязжаю я цяпер у Іўя
Да старэнькіх вербаў і бяроз
Ятаўтавічы Галімшчына
Тут я нарадзіўся і ўзрос
Тут мне ў школу дзверы адчынілі
Навучыўся я чытаць пісаць
Тут дыплом у Гродна ўручылі
І пашоў па свету вандраваць
Я цяпер па свету не вандрую
На радзіме мама і радня
Памятаю моладзь залатую
Іўеўшчына мілая мая
З радасцю ў Іўе прыязжаю
Хораша цудоўна быццам рай
Тут сваё юнацтва ўспамінаю
Дарагі мне Баларускі край
Свидетельство о публикации №116090609004
Ларисса Климен 01.11.2016 17:15 Заявить о нарушении
Станислав Тарашкевич 01.11.2016 19:57 Заявить о нарушении
Ларисса Климен 01.11.2016 20:49 Заявить о нарушении