Вереснева пора...

Вереснева пора за віконцем -
Розфарбований падає лист...
Золотаве поблискує сонце,
Конопельника чується свист.

Роздягає свій одяг осина,
Чорним килимом вкрились поля...
У намисто убралась калина -
Зачаровує станом здаля.

Поколихує вітер травицю,
Що змінила свій колір в лужку...
Поросли у садку печориці,
Вже буряк і картопля в мішку!

Прохолодніш, в росі, стали ранки.
В теплий край відлітають птахи...
Удягнули свої вишиванки
І до школи біжать дітлахи!


Рецензии