Бай ва кусри

БАЙ ВА КУСРИ

Деъган чаин думу бай,
Бейнава кусрийиан
Гъябгъюри шулу гьарай:
«ЧIикьрикь-пIикьрикь, уф – арай!»

Элеуру бай дид`ин,
Элеъруси даждиин;
Гагь, дапIну дидкан гьяйван,
Чархар йивуру хуллан.

Ккайи юкьуб ликрикан
Я кьюб ккурсру, ясан саб;
ЛакI дапIну, бали дидкан
АпIури шулу гьяса.

Кусри дубхьну а бизар,
Иццура дидин ликар,
ДацIабкну а юкьвнаан,
Адабгъна дидин аман…

Хъанара, элеъган бай,
Кусрийи ипну гьарай.
Гъапну: «ЧIикьрикь-пикьрикь, танхъ!
Ишурайва? Ари дахъ!»


Рецензии