Така се ражда красотата

Генка Богданова

Канап, мъниста, камъчета бели
и клонки сухи с листи пожълтели...
А с тях отново без умора
свещенодейства Теодора.

Вълшебните й тънки пръсти
заплитат възлите чевръсто.
Предмети дивни,причудливи
се раждат от конците сиви.

Мечти от слънчева позлата
трептят и греят на паната.
Така се ражда красотата –
творецът вгражда си душата.


Рецензии