***

МАГЬОСНИЦА
на Теди

Две ръце,магьосници омайни,
във възли сплитат женски тайни.
Танцуват тънки бели пръсти
и ваят образи чевръсто.
Образи неясни,но бленувани,
наяве и насън сънувани.
Ръцете възли сложни сплитат,
а мислите на воля скитат.
Докосват се до нежно цвете,
на горди птици със крилете
политат над дъги сияйни
и търсят светове незнайни.
Жената тръпне от вълнение.
Картини-приказни видения,
изваяни  от възли сложни
прогонват мислите тревожни.

Жената тръпне от вълнение,
паното диша и живее.


Рецензии