Ако...

Генка Богданова

Ако денят ти от скука сивее
и чувство красиво в душата не пее,
ако си мрачен и гневен,човече
и всички мечти си прогонил далече,

ако запее синигерче диво
а ти не въздъхнеш от радост щастливо,
или пък зората прекрасна изгрее,
а в тебе сърцето не трепва, немее,

ако със никой, за нищо не спориш
и с чужди клишета и думи говориш,
когато приемаш спокойно разлъка
и ти е чужда човешката мъка,

тогава напразно живял си,човече,
преди да живееш - мъртъв си вече!


Рецензии