След раздялата

Генка Богданова


Когато тръгна и не се обърна
в лакмарий ритуален сърцето му превърна.

Сълзи горчиви в него се изляха,
препълниха го с мъка и навън преляха.

Сърцето му  е вече чаша ритуална.
Сълзите пеят в нея песен погребална.


б.а - ЛАКМАРИЙ –траурен  ритуален съд


Рецензии