Не мовчи, не замовчуй

Боже мій, не повторюй її помилок –
Не мовчи, не замовчуй ніколи.
Всі чернетки своїх почуттів і думок
Викладай: «Зрозумій, Миколо...».


Я дослухаюсь, я до уваги прийму,
Врешті-решт, я дослухаю просто.
Я тебе пригорну, я тебе обійму,
Лиш відчую у тиші загрозу.

Не мовчи, Бога ради, кажи, все кажи –
Щойно в серце закрадеться хмара...
Час невпинний в мовчанні гіркому біжить
І вкорочує віку, мов кара...


Рецензии