В памет на Владимир Висоцки, Анатолий Пережогин
Анатолий Пережогин
Известен с Древности завет –
Здесь верьте слуху! –
Родней и ближе связи нет
Родства по духу!
Как удивительно: поэт,
Которого уж в мире нет,
Живёт для множества людей!
Талант – волшебник, чародей;
Он помогает духу жить,
Читателей «приворожить»
Свободой, правдой, красотой…
И вывод просится простой:
В ком гения огонь горит,
И после смерти жизнь дарит!
В ПАМЕТ НА ВЛАДИМИР ВИСОЦКИ
Поетичен превод на български език:Генка Богданова
Древна истина голяма -
вярвайте в слуха! –
По-скъпи, близки връзки няма
от родство на духа.
Невероятно е! Поет,
макар, че вече не е жив,
живее в хората навред –
пак очароващ, талантлив.
Чрез него в нас духът е жив,
читателите омагьосва -
свободен, истински, красив...
Изводите тук са прости:
Щом огън в гения гори,
живот и мъртъв ще дари!
Свидетельство о публикации №116082208505