Дрогобичу

Вже стільки написав про Трускавець,
А про Дрогобич – не сказав ні слова.
Дрогобич заслуговує любові.
Дрогобич – трудівник, поет, боєць!..

Ще є краплини ніжного тепла,
Дрогобичу, на твоїх сивих скронях,
Яке моя кохана на долонях
Зі Львова з чистим серцем принесла...

Скажу, що є в Дрогобича душа
І серце є – велике, добре серце.
І сотні тисяч Піккардійських терцій
Сюди з піснями мають поспішать...

Тут кожен дім – історія і знак.
Знак сили, знак освіченості, волі.
Мов діамант дрогобицької солі
Несе в долоні Юрій Котермак*.

Як чую про Дрогобич – грає кров.
Дрогобич – щастя, вічність і любов...
Я подумки в Дрогобич серцем лину.
Хто тут не був – не знає України...

********************************************
Юрій Котермак – Дрогобич

Юрій Дрогобич, при народженні Юрій Михайлович Донат-Котермак, до ХХ століття відомий як Джорджіо да Леополлі,
відомий вчений епохи Відродження, освітній діяч, поет, філософ, астроном, астролог. Доктор медицини та філософії. Ректор медицини і вільних мистецтв Болонського університету, професор і віце-канцлер Істрополітанської академії у Братиславі, професор Краківського Ягеллонського університету.
Перший український автор друкованої книжки.
До ХХ століття його справжнє ім'я та національність були невідомі історії.


Рецензии