На шиi чужiй

На шиї чужій

Чи всидиш на шиї чужій?
Хоча і багата вона,
Чи будеш тоді сам ти свій?
Чи доленька буде сумна?

Кредити то шия чужа,
Набрався, то мовчки сиди,
Пожовуй черствого коржа,
Чекаючи врешті біди.

Як прийде пора віддавать,
А в тебе кишені пусті,
Прийдеться усе продавать
І мрії свої золоті.

І будеш у рабстві ти жить,
Робити що скажуть тобі
І шию чужинську любить,
А дякувать мусиш собі.

Що сів ти на шию чужу,
Бо думав що краще так жить,
Про це я усім розкажу,
Не треба так друзі робить.

На гроші, які заробив,
Потрібно і жити тобі,
Так досвід мене вже навчив,
Не віриш? Провір на собі.
19.08.16.


Рецензии