Бяло

Вървя през лятото
с бялата си дреха
      и ми е вкусно.
Оставям се то да ме положи
на вълните си -
да ми слади от зреене
           на плодовете,
с ръце да късам
ухания от ранен юни,
да вкуся сочен плод
           от късен юли
и да погаля августовски
                ден
с мирис на овощна градина -

мой бял,
   мой топъл свят,
       моя бяла дреха...
      


Рецензии