IЛЛЯ

Друге  серпня  особливе,
Зранку  блискало  й  гриміло,
Дощем  вмилася  земля -
Розгулявсь  Святий  Ілля.
Хмари,  стріли – блискавиці,
Громи -  коні   в  колісниці,
Вітер  листя  шматував,
Пророк  день  свій  святкував.
З  неба  холодом  дихнуло,
Розлилося  понад  лугом
І  пішло – пішло  полями,
Над  селами  і  над  містами,
По  ставках,  річках,  озерах
Завихрилось,  завертілось.
Вода  миттю  потемніла
Забулькала,  залопотіла -
Ілля  в  воду  согрішив,
Купатися  заборонив,
Нагадав  осінній  час -
Незабаром  прийде  Спас.
2.08. 2016р.,  Дача, Рожни.


Рецензии