***

Ти прийшло, коли тебе не чекали.
Увійшло без стуку, худе – кошмар.
На ринку за тебе гроша б не дали,
А ось ти диви – теж божий дар.

Нагодував би тебе, однак нічим.
Лише кірка хлібу і ковток води,
Маленьку ковдру на тендітні плечі,
Щоб відігрілось. Чи довго до біди!

Де ж ходило ти долі наперекір?
Все без тебе сталося й пройшло.
Давно вже вицвів від часу папір
І всі стежинки снігом замело.

Втім ти прийшло. Ото є бідство,
Не гнати ж в холоднечу і мороз.
Дивне вийде в нас сусідство,
Почуттів неоднозначний симбіоз.


8 серпня 2016 р.


Рецензии