As a scientist among the poets -
in a china shop elephant's child,
by scientific light you squash them,
you are like a small Bonapart.
But scientific light is a dim light
and it can never touch a soul,
Only stretches mind outwards,
along matter, along the earth.
And I just want to play with you,
like God plays with an elephant,
as He leads him to water rook,
and he quietly drinks with trunk.
Or no - there are no animals,
our islands are different.
There the poet speaks - on mine.
And on yours - there body says.
***
Как ученый среди поэтов -
как слоненок в посудной лавке,
ты их давишь научным светом,
ты - как маленький Бонапартик.
Но научный свет - тусклый свет,
он не трогает ни души,
только разум растянет вширь,
вдоль материи, вдоль земли.
А хочу я играть с тобой,
как с слоненком играет Бог,
как его он к воде ведет,
и тот хоботом тихо пьет.
Или нет - там животных нет,
у нас разные острова.
На моем - говорит поэт.
На твоем - говорят тела.
Свидетельство о публикации №116080704800