Старый ясен ростет во дворе
Старий ясен росте на подвір'ї,
Звеселяє покинуту хату.
Він ще досі, ще досі вірить,
Що господарів буде багато.
Річка Калюс обвила подвір'я,
Затягнула тужливу пісню.
Якось дивно вона зашуміла:
"Не поселиться тут ніхто більше".
І садок аж ніяк невеселий,
Тут дерева смутні та старі.
А від розпачу плаче й небо,
Йому боляче, як і мені.
З кожним днем розсувається хата
І марніють на ній кольори.
Тільки ясен ще вірить завзято,
Що прийде ще хтось жити сюди.
Що загавкає в будці собака,
Хоровод заведе дітвора,
В хаті шуму буде багато
І народить картоплі земля.
Липень, 2016
Крижановська (Маярчак) Світлана Петрівна,
Україна, м. Хмельницький
ID: 681862
Рубрика: Вірші, Філософська лірика
дата надходження: 04.08.2016 21:07:06
© автор: Світлана Крижановська
Свидетельство о публикации №116080408498