Життя вже майже промайнуло

 
  Життя вже майже промайнуло,
  Які тепер мої літа?..
  Часу зима крилом війнула,
  Вже я не та, давно не та.

  Не ті печалі і тривоги,
  Змарніле щастя десь блука...
  Частіш звертаюся до Бога,
  До свічки тянеться рука.

  У храм іду на покаяння,
  Творю молитву у сльозах,
  І бачу велич в образах,
  І сповідаюсь без вагання.

  Святий, пресвятий, милий Боже,
  Усі гріхи мені, прости! 
  На долю скаржитись негоже,
  Але так тяжко хрест нести.

  З роками він все тяжче й тяжче,
  Вже непід"ємний він чомусь,
  Хоч і не в повній, в силі я ще,
  За силу ту молюсь, молюсь.


Рецензии