Великодны звон

Святочны Велікодны звон
Ляціць да самых да нябёс.
—Хрыстос уваскрэс!— гаворыць ён,—
Выратаванне ўсім прынёс.

І веру, што не згасне свет,
Не ступіць цемра на парог.
Ці будзе існаваць сусвет,
Рашае гэта толькі  Бог.

—Ваісціну ўваскрэс Хрыстос!—
Здалёк даносіцца ў адказ,—
Рай існуе. Ісус  Хрыстос
Сябе ахвяраваў за нас.

Жыццё зямное — ў вечнасць ўлях.
Прайсці  ім зможа толькі той,
Хто ў веры ўбачыў сэнс жыцця,
Любоў у дарогу ўзяў з сабой.

Вялікі дзень настаў для ўсіх.
Хоць улада цемры ўсё мацней,
Любоў і вера возьмуць  верх
У бітве за сэрцы людзей.      


Рецензии