Каiн, де брат твiй Авель?

Слiпий кобзар виводить Думу
З височини днiпровських круч.
Мелодію туги і суму...
Чи то Дністер, а може Случ?

Одна на всіх біда в країні,
По всій козацькій стороні.
То плаче ненька по дитині,
Що загубила на війні.

То проливають сльози діти -
Татусь на фото, як живий.
То хвилю піднімає вітер
Що стала, як солдат на бій.

То наречена в чорній хустці
Іде до церкви не жива.
То сльози радості в відпустці
І не знаходяться слова...

Лише гіркий комок. Грай, кобза!
За Україну - рідну мати
Поставимо свічки під Образ
І довго будем пам'ятати

Тебе, наш кровний вірний брате...
19.07.16


Рецензии