Тарасова квiтуча груша в Запорiжжi

Тарасова квітуча груша в Запоріжжі
жива ще й досі, ні, не знищила пітьма.
Дніпро там поруч вічну Хортицю трима
в долоні – а вона цвіте у дивовижжі.
 
…Німує пісня безтурботна проти ночі,
у хатній тиші на папері вже рука –
Шевченкові нотатки… Доля в них охоче
людей віршами до кохання спонука.
 
Збентежено-зворушливо він біля хати
свій досвіток з вервечкою ще слів сплітав,
росою босі ноги омивала Мати.
Бджіл грушами, що смаковали, пригощав…
 
Блакитно-жовтий простір – Україну-неньку
шануємо, і Кобзаря, і маків цвіт.
Тарасова  квітуча груша вже старенька –
нехай живе ще довго - бачить білий світ.
 
                16.07.2016

*ВервЕчка – чётки при молитве (шнурок с узлами или бусами).
*ДОсвіток – рассвет.
*НотАтки – заметки, записи.               
*Т. Г. Шевченко був у м. Запоріжжя.
               


Рецензии