У горах

Гори дихають свіжим вітром;
Камінцями дрібними - сміх;
І, мов ноти небес на пюпітрі,
Помережаний слідом сніг.

Сива крига спустила пейси
Під брилями холодних брил,
А під ними вже едельвейси,
Наче птахи, обсіли схил.

У холодній, мов шовк, блакиті
Кожна ніч - як купальська ніч:
І галактик далеких квіти,
І тремтіння гадальних свіч...

Тут луна розгубила лихо,
І залишилось: "Дій і вір..."
І прядеться стежина тихо,
Обвива веретена гір.


Рецензии