Дзiцячы масажык
Ды спінку хутчэй падстаўляе сваю:
- Матуля, зрабі, калі ласка, масажык
Пра рэйкі ды шпалы! Я вельмі люблю!
Ад козыту сынка заходзіцца смехам,
Калі пачынаю выводзіць кругі.
Як быццам цягнік тут па рэйкам праехаў,
Ды зерне рассыпаў яму на бакі.
Я плечыкі тыкаю, куркам падобна,
Якія прыйшлі тое зерне дзяўбсці.
І як жа тут можна ўлежаць лагодна,
Калі казытаць пачынаю,скубсці,
Шчыпаць, быццам гусі? І сынка смяецца!
Мядзведзем я тупаю, зайцам скачу.
А спінка маленькая вужыкам уецца:
- Матуля, яшчэ раз! Яшчэ раз хачу!
І зноў я на плечыках рэйкі малюю,
Ды шпалы ўпоперак пальцам вяду.
А ў думках чыгунку сваю дарагую
Сабе ўяўляю, як побач іду.
Адзінай дарогай мы звязаны разам!
І нават з масажу ўяўны цягнік
У дзяцінстве яшчэ спадабаўся адразу,
Калі на плячах адчуваўся маіх.
І мне казытліва выводзіла маці
І рэйкі, ды шпалы сваёю рукой.
А зараз штодзённа свайму я дзіцяці
Раблю той масажык на спінцы малой.
07.2016
Свидетельство о публикации №116071505357
Гонтарева Тамара 27.06.2023 15:49 Заявить о нарушении