Продаеться хата

               ***




На стовпі об’ява:
«Продається хата»,
Мала; і старенька
Батьківська відрада.

Серце затремтіло
За чиюсь то дію,               
Все обм’якло тіло
За таку подію.

Ой же, схаменіться,
Продавці родини,
Треба залишиться
В рідній Батьківщині.

Вона ж колискова,
Там, де мама й тато,
Вона ж пелюсткова,
де стрічали свято.

Це ж свята домівка,
Та й вишневий сад,
Це ж життя доріжка
Спогадів й порад.

Не робіть ви болю
Ні собі, ні долі...
Вже хатинка плаче,
Вся в сльозах гарячих.

Вітер все оце побачив,
Оголошення зірвав,
Продавців пробачив,
Сльози витирав.

Схаменулись діти,
Увійшли до хати,
Стали знов радіти
І пісні співати.

Знов ожила хатка
Зоряна, біленька.
Прилетіла пташка
До свого гніздечка.

Засвітилось сонце,
Промінь всіх обняв,
Залетів в віконце,
Радістю заграв.



23.01.2012


Рецензии