Мое джерельце

    МОЄ ДЖЕРЕЛЬЦЕ

Навік з тобою, рідна мово,
І ти зі мною назавжди,
Твої слова і є розмова,
Що вже лунає у житті.

І ти дзвениш струмочком...
                Гучна,
Пісенна, ніжна, чарівна,
Чиста, свята і мелодійна,
Між різних мов – така одна!

Втім, ти і є моє джерельце,
Щасливе, справжнє здобуття,
Що увійшло у моє серце,
Як щире, вічне набуття.

Тому і мовонька тендітна,
Крилата, значима, ясна,
Завжди чудова, поетична,
Немов зоряночка-краса.

У світі добра ти, найкраща,
Та й найтепліша і м’яка,
Натхненна співом рідним
                нашим,
Найвеселіша і струнка.

18.01.2012


Рецензии