Рiздвяне свято

   РІЗДВЯНЕ СВЯТО

Певно, свято вже настало,
Ніч біленька надворі
Навкруги все заблищало:
Сльози-роси на зорі.

То ж Ісусик народився,
Божий син – зернина,
Усім зразу пригодився
Як свята дитина.

Світла ніченька Різдвяна,
Небо, мов в намисті,
То і є зоря;не щастя,
Бо чекання чисті.

Вифлиємська зірка грає,
В кожен дім несе свій світ,
Дзвін церковний нам співає
Свято свят – Христовий звіт.

І тому радій, вся земле,
Народився Божий син!
До усіх він скоро прийде
У свій час...Срібних росин.

Несказанне світле небо,
Красні зіроньки ясні
Дарували  нам це свято,
Розбудили мої сни.


О, Пречиста наша Діво,
За Ісусика – уклін,
З ним у нас, мирських,
                обнова
І багато в серці змін.

В ньому дзвін гуде і плаче
Від щасливої пори,
На душі вже стало краще,
Світло йде до нас згори.

Золотенький сяє промінь,
Пломеніє, мов вогонь.
Так Різдво прийшло Христове
З Господа ясних долонь.

Свято йде, вже на порозі...
Відчиняйте двері,
Колядуйте всі, хто в змозі
І сідайте до вечері.

«Божий син наш
                народився,
Світ благословився!»

17.01.2012


Рецензии