Рiченька

         РІЧЕНЬКА

Тече моя річенька
Влітку  невеличенька,
Мов струмочок славний
Та такий привабний.

Він ясни;й, гарнесенький,
Дзюркотом милесенький,
Все біжить, немов сміється
Понад лісом край озерця.

Восени ріка звучна;,
Холоди несе вона.
Мальовничо-срібна
І мені так рідна!

Лише взимку замовкає,
Щось про себе промовляє.
Кришталева, я;сна,
Тиха і прекрасна.

По весні вона бурхлива,
Лиховісна і жахлива,
Жваво, стрімко вдаль біжить,
Що аж серденько тремтить.

Ой ти,  річенько моя,
Гомінлива і стрімка,
Ти красуня була й є,
Річко – серденько моє.

Ти течеш безперестанку -
Усміхаєшся всім зранку.
І чи сонце, чи гроза -
Нас чекаєш допізна.

Я без тебе вже не зможу -
Кожен раз до тебе ходжу.
Йду до тебе – серце зве,
Бо я знаю...ждеш мене.

23.12.2011


Рецензии